Ajatuksena oli tosiaan alkaa kirjoittelemaan tätä blogia reissusta täällä Kiinassa hieman aikaisemmin, mutta eka kuukausi on mennyt vähän liiankin nopeasti ohitse, joten nyt kun olen tässä jonkin aikaa nyhjännyt kipeenä niin ajattelin alkaa vähän vuodattamaan juttuja jos tästä nyt jotain sais irti. :) En vaan enää hirveesti jaksa temppuilla tuon facebookin kanssa, joten tämä nyt sitten pääasiallisesti käytössä. Facebook on tosiaan aika blokattu täällä maailman kolkassa ja ei oo kiinnostusta alkaa maksamaan sen käytöstä, siispä bloggailenpa jotain höpinöitä tänne :)


Tässä näkymä mun ikkunasta, todella kaunista, mut en valita. :)

Hieman täällä on välillä sumuista, mutta en mä valita taaskaan. :)


Tänne Kiinan maankamaralle saavuttiin siis 5.3.2011 (tai kiinalaisittain 2011/03/05 :D), joskus aika aikasin, ei oo hirveesti muistikuvia kun lentokoneessa ei tullu just nukuttua niin oli vähän sekaava olotila. Ihan vaan muistan että oli tosi järkkyy miten kylmä täällä oikeesti on, Shanghai on kyllä kylmä paikka, tai ainaki vielä, mut luulen että toi tuuli on varmaan aina melko kylmä, vaikka on täällä ollut lämpimiäkin päiviä. Kovin on kaunis maa tämä Kiina, eli tykkäilen kovasti olostani täällä vaikkakin kipeänä tällä hetkellä, eli en olis mistään hinnasta kyllä tätä väliin jättänyt.

Tässäpä pari kuvasta kampus alueelta.



 

Alkupäivät oli tosi mukavia, tuli aika vauhdikkaalla tahdilla kierreltyy ympäriinsä Shanghai cityä. Itselläni ei ollut mitään pahempaa jetlagia, eli ei tullut nukuttuu mitenkään ihmeellisen pitkiä aikoja. Enkä nyt myöhemminkään oo ollut mitenkään kauheen väsynyt, vaikka välillä on tehnyt tiukkaa lähtee niille kiinantunneille jotka on alkanu 8.00 -_- mutta joo, kuitenki pääasia että on ollu hauskaa ja todellakin hauskaa on ollut ehkä välillä liian paljonki :D Alussa tuli siis ravattuu pitkin poikin cityä, käytiin mm. pällistelemäs The Bundia, mikä on tosi siisti paikka varsinki iltaisin, mikä valomeri.

Siellä meitä kohtasi kiinalaisten fanityttöjen/-poikien/-naisten/-miesten laumat ja kamerat laulo :D hehe, ollaan vissii aika jännän näköisiä tyyppejä :) Voin kyllä kertoo että välillä kun täällä yksikseen kulkee niin voi sitä tuijotuksen määrää, aikamoisia julkkiksii ollaan :) Oli aika hauskaa kun yksikin kiinalainen kundi käveli tyttöystävänsä kanssa ja tuijotteli/kyyläsi mua oikeen hartaasti, viellä pitkään senkin jälkeen kun oltiin jo ohitettu kyseinen pariskunta o_O.


The Bund

Pudong Bundilta päin kuvattuna.

Asianomainen pällistelemässä samassa paikassa.

 
Ekalla viikolla tuli testattuu myös tää Shanghain maamerkki eli Oriental Pearl Tower, josta kyllä oli aevan mahtavat näkymät vaikka olikin tosi sumuista. Kysseiseen tv-torniin pääsi sisään 150 juanin hinnalla, millä siis pääsi kaikkiin korkeuksiin, elikä 90m, 263m ja 350m. Käytiin sit myös tsekkailee se lasilattia, tai siis sellainen lattia mistä näki läpi alaspäin, se oli jossainkorkeudessa about 260m tai jotain. Siihen joutui ihan oikeesti psyykkaa itseään että pystyi astumaan siihen, sittenpä me innostuttiin ystäväni kanssa ottamaan mitä ihmeellisempiä kuvia siellä toisistamme. Tyyliin "istun/seison ilmassa" :D Näin eli siis aikamoinen pilvenpiirtäjä mesta toi Pudong, hyvin siistiä siellä oli kyllä seikkailla. :)

Tää oli tää Oriental Pearl Tower :D

Jotain rändöm kuvia Pudongilta

Mun kahvini yhessä ruokapaikassa Pudongilla. Jostain syystä tää saa mut aina hymyilee ihan urposti. :D

Näkymiä Tv-tornista.

 

Sen lisäksi käytiin vähän vanhassa kaupungissa, Yuyuan(?) ja siellä tehtiin kaikennäköisii löytöjä ja päästiin hauskasti tinkimisen makuun :D. Ihanaa kun nää täällä ottaa sen asenteen että jos ne haluu jotain myydä niin ne kans myy sen melkei sillä hinnalla minkä ehdottaa itse, toki sen täytyy olla järjellinen, koska nää kuitenki tuntee arvonsa täällä. :) Mun mielestä ihan ok, siis noissa tinkimis paikoissa. Onhan tääl tullut "muutamat" kengät ja jotain vaatettakin ostettua.:D Voin kertoo että onhan tää shoppailijan unelma. :)

Vanhaa kaupunkia. Aivan mahtava mesta, myöhemmin pesee lisää kuvia kyseisestä paikasta!

Tässä mun tuolta vanhasta kaupungista ostamat ihanat kiinalaiskengät. En tiiä onko nää niitten jotku juhlakengät tai kansalliskengät mut oon vaan käyttänyt näitä päivittäin, tosi hyvän tuntuiset. Täytyy varmaan ostaa toisetkin kun hinta oli päätä huimaavat 85 juania. :)

Tässäpä tätä, normi meininki näitten kenkien kanssa, eihän niitä voi olla koskaan liikaa :D

Ja sit tosiaan käytiin tuolla Shanghai Ocean Aquariumissa, möllöttämässä ihmeellisiä fisuja. Oli niissä kyllä möllöilyä...Varsinki sellaisessa ihan julmetun isossa kalassa, mikähän Arapaima se olikaan, aivan järkyttävän kokoinen. Olisin voinut jäädä tollottaan sitäki varmaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa.

Siellä se menee...

Aaaaws... :)



Voi ei...tää eka kirjoitus kyllä paisuu ihan giganttiseksi vaikka en kyllä voi tähän ees mahduttaa mitenkään kaikkee tältä ekalta kuulta mitä haluaisin. Jatkan siistodennäköisesti vielä huomisessa kirjoituksessa.

Ainiin, eli olen siis opiskelemassa enkä mitään lomailemassa täällä :D Opiskelen siis kiinaa, kiinan taloutta, kulttuuria ja historiaa, sekä sit on sellainen E-commerce kurssi. Kaikissa näissä on mukavat opettajat vaikkakin kiinan opettajalla on melkoinen vauhti aina päällä ja nyt oon aika huolissani miten pihalla oikeen oon kun oon ollut näin pitkäänkin tunneilta pois, mut jos sitä itseopiskelis...Näissä muissa kursseissa kirjoitetaan jotain esseitä jotka ne opettajat sit arvioi ja sen mukaan tulee sit kurssiarvosanat...ehanaa. Vois alakaa tuskailee ton e-commerce esseen kanssa kohta. :) Opiskelu on siis ollu ihan mukavaa :D


The Bund


Käytiin myös kaverin kanssa tsekkaa Shanghai circus world, ja suosittelen sitä 100% kaikille jos tulee täälläpäin käymään, oli niin mahtava meininki siellä että oltiin aivan ihastuneita :) Ja mennää ehkä uudestaan noitten muitten suomalaisten kanssa käymään siellä. :)

Kiinalaiset on tosi mukavii, ehkä vähän ujoja, mut jos ne näkee jonku jossai vähänki pöhkönä niin ne tulee aika innokkaasti auttamaan ja jotkut jopa osaa ihan prima englantia :D Kiitos näistä! Ollaan täällä kampuksella myös tavattu muutama tosi mukava aussi, oltiin sen yhden tytön synttäreitäkin viettämässä yksi ilta, ja sit erittäin ihana englantilainen ja sit pari amerikkalaista jannua. Oikeen mukavaa jengiä mielestäni kaikki. Muutamaan paikalliseenkin oon kerennyt jotenki tutustumaan, on kyllä aika veikeää porukkaa :D

Tää liikenne on oikeesti ihan mahdoton, ja siitä päästäänkin tähän pieneen kylttyyrishokkiin mikä täällä on tullu vastaan. Elikä ihmisiä on aivan hirveesti joka paikassa ja ne tunkee ja kovaa, metrossa matkustaminen on välillä ihan kiinnostavaa, mut halpaa, vaikkei toi taksilla kulkeminenkaan mitenkään kauhean kallista ole, sitten on hyvä pitää huolta kaikissa asioissa omasta vuorostaan, sillä nää on kovii poikii ja tyttöjä ohittelemaan ihan kylmäverisesti jos pitää jonottaa jonnekki päin :D Ja sit nää autot...ööh... tuntuu että nää autoilijat ei yhtään katso mitään valoja vaan välillä ajeleevat mitenkä sattuu, eli laskeskelen täs päivii kuin kauan menee ennen ku jään auton/mopon/pyörän alle :D

Öö okei...kiva määrä lääkkeitä flunssaan o_O


Aika hyvin on siis muuten mennyt paitsi että nyt oon ollut maanantai päivästä asti kuumeessa ja tänään kävin tossa ihan lähellä lääkärillä, joka sitten iski mulle kouraan kauheen kasan jotain lääkkeitä hintakin niillä oli kauheat 36 yuania... :D noh jospa mä tästä paranen pian. Mutta ennen kun tää eka kirjoitus venyy ihan megalomaaniseksi, meikä kuittaa ja kiittää ja palailee taas asiaan Shanghaista!

Ja lopuksi mun vähemmän siisti pöytä... noh oon kipeänä...