Nyt näyttää elämä taas 'hieman' paremmalta kuin aikaisempina päivinä tällä viikolla, jostakin syystä :D Mutta tosiaan alkaa toi kuume ainakin hellittää vaikka kurkku onki tosi kipeä vieläkin ja nenä ihan tukossa. Oon käyttänyt noita lääkärin antamia imeskelytabletteja, joista hän sanoi hilpeästi "yes, it tastes like sugar..." ja jos sokeri maistuu näille niin mä alan sokerittomaksi :D Mut joka tapauksessa noi tehoaa ihan mukavasti tohon kurkkukipuun, aikamoisia lääketieteen taitureita nää kiinalaiset . Sitten olis suunnitelmissa tuossa jossain vaiheessa lähteä ostamaan jonkinnäköisiä kertakäyttömukeja, että pystysin kulauttaa tota "Ganmao Tuire Keli:ä" kun se on taas jotain traditio juomaa näillä minkä pitäis auttaa tähän mun lima päähäni :D Noh sitä kokeillaan kohta puoliin. 

Tässä mahtava, mahtimukava huoneeni, kuvattuna joskus ihan ekana päivänä.

Asustelusta sen verran että asun täällä melko lähellä tota Shanghain keskustaa, pääsee melko nopeasti metrolla ja taksilla sinne People's squarelle. Asuinpaikkana meillä on tällainen näinkin yllättävä paikka kuin, ulkomaisten opiskelijoiden asuntola jossa nyt kaikilla on tällainen jotain 15neliön kokoinen huone tai jotain :D Mutta tää on ihan ok, jos mun ilmankuumentaja/-kylmentäjä joskus toimisi oikein, no onneks kohta on varmaan vaan lämmin niin ihan sama pitää toiki pois päältä. Täällä huoneessa on telkkari, mutta oon tasan 2 kertaa ainaki avannut sen koko aikana, silloinkin vaan Japanin tilannetta seuratakseni, mikä sekin oli liian masentavaa katsottavaa kauheen pitkäksi aikaa. Olihan meillä pienoinen paniikki sillon päällä että jaahah, kuollaankohan nyt tänne, mutta ei tässä ainakaan toistaseksi oo ollut mitään hätää. Kuitenki Japanin puolesta tuntuu ihan mahdottoman pahalle niin ei sen takia oo hirveen mielellään katsellut noita juttuja, vaikka eihän sitä tapahtumaa nyt mielestään voi sulkea.

Tässä asuntolan ympärillä olis vaikka millaisia urheilumahdollisuuksia, mutta ei ole tullut niitä juurikaan tässä vielä hyödynnettyä kun on olo ollut aika maassa varsinkin tällä viikolla. Odottelen innolla, että saan raahattua jonkun pelaamaan mun kanssa tennistä tai korista tonne kentälle. :) Vielä vaan ei oikeen uskalla ehkä muutamaan päivään alkaa kauheesti riehumaan vaikka mieli tekis, mut tällaista tää flunssailu on.

Harmittaa vähän kun ei ole tullut itse kuvailtuu kameran kanssa niin paljoo vielä täällä kun mulla on melkein kokoajan ollut omasta kamerasta akku loppu o_O Mutta sehän korjaantuu, ajattelin jo tänään ottaa sen tohon laukkuun kun meen käymään läheisessä ostoskeskuksessa, Rt-Martissa, joka on sellainen aikalailla Prisman kaltainen superstore :D.

Mega suuri ostoskeskus joka sijaitsee aivan tuossa lähellä. :D

Täällä asuntolassa on aika hiljaista kun suurinosa suomalaisista on jossain huitelemassa. Osa lähti Hainanin saarille ottamaan aurinkoa jo jotain viikko sitten, osa taas lähti tohon johonki 300km päähän tutkimaan jotain random kaupunkeja. Kaikki tää tapahtuu just sillon kun mie oon kipeä, sehän on sanomattakin selvää :D. No ei, kyllähän tää tästä selviää, ja oon ainakin saanut levättyä ihan kunnolla. 

Meidän mahtava kiinanopus! 

Sitten vielä pari lausetta kiinanopiskelusta kun siitä on ollut kyselyitä. Kiinanopiskelu on aika haastavaa, sillä siinä on oltava tosi tarkkana näitten tonejen, eli äänensävyjen kanssa. Yksikin sana mama, ja sille on 4 erilaista tonea tohon ensimmäisen a:n päälle, joitten avulla sana tunnistetaan suomeksi joko, äidiksi, hevoseksi tai kiroiluksi. Eli aika kiinnostavaa.

Tältä samainen kirja näyttää sisältä. Aikamoista mongerrusta, vai mitä? :D

Meidän opettajalla on aina ihan hillitön kiire joten nyt oon ainakin aaaaiiivan pihalla kun uskallaudun keskiviikkona seuraavan kerran näille tunneille. Täytyy kohta ruveta kyselee apuu näiltä kiinalaisilta kavereilta, ne on ainaki tosi innokkaita auttamaan kaikessa :D. Mutta niin, olen siis oppinut jotain juttuja, tervehtimisiä, numeroita, päivämäärän sanomisia, itsensäesittelyä jne. muuta sellaista. Tosi kiinnostavaahan se on. Sinäänsä suomalaiselle helppoa kun suomikin on niin ihmeellinen kieli, että eiköhän tää kiinankielikin tunnu kohta helpommalta! :)

Näin tällä kertaa, oikeen onnellista ollaan tällä puolella maapalloa kun tää tauti alkaa selättyä! 

 

Zaijian!